Alpe d’HuZes opgeven is geen optie
Opgeven is Géén optie
6 April 2016
Windows 10 wel of niet gratis upgraden?
3 July 2016
Toon alles

Zarafa wijzigt koers..

 
Veel van onze klanten gebruiken al lange tijd de Zarafa e-mail server. Zarafa is een opensource groupware applicatie die dienst doet als alternatief voor de Microsoft Exchange Server. Zarafa heeft een lange tijd zonder problemen gebruik kunnen maken van het protocol MAPI, helaas is dit de laatste tijd niet probleemloos. Door gebruik te maken van het MAPI protocol was het mogelijk om gedeelde agenda’s, contacten en mailboxen te gebruiken binnen Outlook in combinatie met een Zarafa E-mailserver. Microsoft heeft aangegeven de focus te leggen op Office 365 en te stoppen met ondersteuning van het MAPI protocol. Hierdoor is het voor Zarafa niet meer mogelijk om gebruik te blijven maken van het MAPI protocol en hebben zij de beslissing gemaakt om de ondersteuning per 1 mei 2017 op de plug-in voor Outlook te stoppen.
 
Dit betekent voor u dat het vanaf Office 2016 niet meer mogelijk is gebruik te maken van de Zarafa plug-in om hiermee een connectie te maken met de Zarafa Server. Vanaf 1 mei 2017 zal de huidige plug-in voor Office 2013 en ouder niet meer bijgewerkt worden. Hierdoor is het vanaf die datum niet meer mogelijk om op dezelfde manier gebruik te blijven maken van gedeelde contactpersonen, agenda’s en mailboxen. Het is nog wel mogelijk gebruik te maken van Outlook voor uw eigen e-mail/contactpersonen. Zarafa heeft uiteraard wel verschillende andere oplossingen voor u waardoor u nog steeds gebruik kunt maken van dezelfde e-mail server zoals de webmail en de 'Deskapp'.
De 'Deskapp' is een nieuwe applicatie van Zarafa, ze hebben een schil gebouwd om de huidige webmail zodat deze ook als cliënt op een computer gebruikt kan worden. Hierin worden alle groupware functionaliteiten nog steeds ondersteund.Omdat Outlook ondersteuning door Zarafa vervalt, hebben we onderzocht welke oplossingen er zijn om Outlook wel te blijven ondersteunen en hebben we gekeken naar alternatieven voor Outlook zelf. Uiteindelijk zijn we op het volgende uitgekomen;

Wij bieden op dit moment de volgende e-mail oplossingen;
- Exchange Online; hiermee is Outlook volledig operationeel
- SOGo; samen met Thunderbird vormt dit een functioneel alternatief voor Exchange en Outlook
- Zarafa; voor individueel Outlookgebruik en gebruik met DeskApp en WebApp

De kosten en functionaliteiten zijn per oplossing verschillend. Om het voor u makkelijk te maken hebben wij een keuze diagram gemaakt.
 
 
 
 
Omdat de eisen aan het e-mail pakket per klant verschillend is, zullen we klanten die momenteel gebruik maken van Zarafa benaderen om advies op maat te geven en de mogelijkheden te bespreken. Neem gerust direct contact met ons op.