Nieuwe website bokxing-it
Nieuwe website
7 October 2015
Toon alles

Windows 10 – nog niet upgraden

Op 29 juli 2015 was het eindelijk zover: Windows 10 werd uitgebracht. Natuurlijk hebben wij de jongste telg van Microsoft getest! Helaas bleek deze nog niet comptabel met het 1A-netwerk.
Wij vragen u dan ook nog niet te upgraden naar Windows 10 tot nader bericht.

Gelukkig voorzag onze partner 1A First Alternative dit probleem al ruim van tevoren en waren ze al een traject gestart om de compatibiliteit met het 1A-netwerk te bewwindows 10erkstelligen.
Een belangrijke mijlpaal in dit proces is de ondersteuning van Active Directory op de 1A-server.

Nog niet upgraden
Naast dat de software nog niet goed werkt binnen de 1A-netwerk omgevingen, is onze ervaring dat het verstandig is te wachten met het updaten naar Windows 10. Vaak zijn er in de periode na een uitgave van nieuwe software nog wat problemen met ondersteuning van hardware en software waardoor nog niet alles vlekkeloos verloopt.

Planning
In de komende twee maanden worden de eerste 1A-servers voorzien van de laatste updates waardoor Active Directory ondersteund word. Naar verwachting zullen aan het eind van 2015 al onze klanten voorzien zijn van deze laatste updates. U krijgt voor deze belangrijke update gedaan word, een e-mail van onze partner 1A First Alternative, hierdoor weet u wat u kunt verwachten.

Wat is er nieuw in Windows 10
De uitgave van Windows 10 is een bijzondere mijlpaal, omdat dit een universeel besturingssysteem is: het is geschikt voor desktops, tablets, Windows Phones en de Internet of Things (allerlei netwerkapparaten voor specifieke toepassingen).

Nieuwe features die opvallen:
– Nieuwe browser: “Microsoft Edge”
– Cortana for Desktop
– Het startmenu keert terug
– Task View en meerdere bureaubladen (voor multitasken)
– Command Prompt ondersteunt sneltoetsen (zoals CTRL+V om te plakken)
– Snap Assist (programma’s verdelen over je scherm in verschillende formaten)
– Desktopmodus (app-vensters) en tabletmodus (volledig scherm)

Meer informatie kunt u vinden op Windows Techblog.