Netwerken

Bokxing heeft veel ervaring met het aanleggen en configureren van complexe, veeleisende computernetwerken. Wij kunnen uw bestaande netwerk precies naar uw eisen en wensen vormen. Ook ontwerpen wij voor u een nieuw netwerk op maat. Een strikt adviserende rol is hierbij ook mogelijk.

Routering

Wij hebben veel ervaring met geavanceerde routering. Zo kunnen we verkeer verdelen over verschillende verbindingen of verschillende segmenten, precies zoals u het wilt hebben. Hoe complexer, des te groter de uitdaging.

Shaping

Op een druk netwerk is het zinvol om bepaald verkeer, zoals VoIP, voorrang te verlenen boven ander verkeer. Dit houdt de responstijden voor interactieve toepassingen laag, waardoor deze bij grote drukte nog steeds prettig te gebruiken zijn. Shaping kan ook gebruikt worden om de beschikbare bandbreedte eerlijk te verdelen, zodat gebruikers op uw netwerk elkaar niet kunnen hinderen.

Multipath

Als extra verzekering dat uw organisatie niet wordt getroffen door internetstoringen, kunt u een tweede internetlijn van een andere aanbieder nemen. Als u meerdere lijnen heeft, wilt u misschien bepaalde diensten over de ene lijn sturen en de rest over de andere lijn. En wanneer er een lijn uitvalt, moeten alle diensten over de overgebleven lijn lopen. Wij hebben ruime ervaring met dergelijke multipath-configuraties en de statusmonitoring van lijnen.

Bonding / trunking

Met behulp van bondingtechnieken kunnen wij de capaciteit van uw netwerk verveelvoudigen door op knelpunten in uw netwerk meerdere aansluitingen samen te voegen tot een virtuele supersnelweg. Als u regelmatig last heeft van een overvol en traag netwerk, is dit een zeer effectieve manier om met geringe middelen een grote verbetering te realiseren.

Draadloze netwerken

Het aanleggen van grootschalige draadloze netwerken vraagt om de nodige kunde. U wilt bijvoorbeeld dat uw draadloze verbinding blijft werken als u met uw mobiele apparaat van de ene vleugel naar de andere loopt. Wellicht is het ook een vereiste dat gebruikers eerst moeten inloggen voordat ze gebruik mogen maken van draadloos internet en eventuele andere diensten, zoals e-mail. Dat vraagt om schaalbare, stabiele achterliggende technologie, en een partner die hier ervaring mee heeft.

Interesse? Neem contact.